Printed from ArielCenter.org

This week's email

This week's email

 Email
 

CONGREGATION'S ANNOUNCEMENTS


.
Friday Candle Lighting
- 7:05pm
.Friday Night Servicesat 6:00pm 
.The Kiddush following the Services

.If you wish to sponsor a Kiddush in honor of any family occasion 
 please contact Inessa Kaplan - (443) 668-7242

 


Pesach2017_web_button.png
for more info and to register click here

Is Meditation Kosher?

image of the man's head

By Tzvi Freeman

 

Hi Ask-the-Rabbi Rabbi,
Many of my friends are pushing me to take up meditation. They say it will help me overcome my fears, make me more relaxed and calm, and enhance my life spiritually. Some of them are practicing some form of Buddhist meditation. Others are doing Transcendental Meditation. But I’m Jewish. I don’t do much that’s Jewish, and I’m not really looking for that at this point in life. I just want to make sure—is there anything really not kosher about these things?
—Judy

Hi Judy,
Transcendental Meditation—okay, I know what that is. When you say “Buddhist meditation”—there’s such a vast number of Buddhist sects, each with their own approach to meditation. And yes, many of these were adapted to the Western mind and lifestyle, and blended with techniques of hypnosis and other therapies, to soothe the mind and put you back in the driver’s seat.
So that sounds like a good deal. I mean, it’s my mind, right? And it’s a pretty powerful device. I can let it drive me nuts, or I can take control and use it for powerful self-transformation. Why not?
But like anything good, it’s never indiscriminately all good. And like anything very good, it could also end up real bad. So let me just give you three questions you should ask before committing to any program of meditation:
1. What is this meant to do to me?
2. Who’s teaching this to me and why?
3. What’s mixed in the bag?

Now let’s take those one by one:(click here)


Rabbi Belinsky's Video Blog

Rabbi Belinsky's Video
to watch video   click here

Уверенность в себе

image of a man

 

Элимелех Лейман

Мой отец родился и вырос на Украине. В 1923-м году в двадцатилетнем возрасте он убежал оттуда, чтобы избежать призыва в советскую армию. В Румынии он сел на пароход, надеясь поселиться в США, но в Штаты его не пустили из-за иммиграционной квоты, и он оказался в Канаде, где начал торговать мужской одеждой. Это было правильное решение. Его бизнес процветал.
В 1941-м году в Канаду прибыли первые хабадские посланники – раввины Крамер, Эндель и Грингласс. Мой отец подружился с ними, особенно – с раввином Гринглассом. И когда в начале 50-х у отца начались проблемы с бизнесом, именно раввин Грингласс предложил ему повидаться с Ребе.
Отцу принадлежало старое здание в Монреале. Первый этаж в нем занимал магазин одежды, а помещения на других этажах снимали у него несколько маленьких фирм. В одной из этих фирм подсчитали, что для них выгоднее будет устраивать пожары и получать страховку, чем продавать товары. Наконец страховой компании это надоело, и они сказали моему отцу, как владельцу здания: "У вас есть выбор: или вы устанавливаете автоматическую систему огнетушения на каждом этаже, или сносите это здание и строите новое. А пока это не сделано, страховки мы вам не дадим."
Так как отец продавал одежду – легковоспламеняющийся продукт, – он не мог обойтись без страховки. Однако установка автоматической системы огнетушения стоила слишком много. Дешевле было снести старое здание и построить новое. Отец нанял архитектора составить предварительные планы, но набрать наличности на весь проект никак не мог. В результате он погрузился в депрессию, не зная, с какого конца подступиться к этой проблеме. И тогда он отправился к Ребе, взяв с собой меня и моего брата.
Входя в кабинет Ребе, отец чувствовал себя совершенно подавленно. Ссутулившись, он оперся руками на поверхность стола. В этот момент с него можно было рисовать картину "Уныние". Ребе взглянул на него и приказал: "Реб Носон! Встаньте прямо!" Отец убрал руки со стола и выпрямился. Он объяснил Ребе свою дилемму – возраст здания, цену постройки нового, цены системы пожаротушения, отсутствие денег на оба этих плана, рассказал, как боится остаться без страховки.
Ребе выслушал его, а затем жестом подозвал моего брата, который стоял позади отца и держал в руках чертежи для нового здания. "Покажи мне план", – сказал Ребе. Мы развернули перед ним чертежи, и он начал задавать такие вопросы, как будто сам был архитектором.

 

Продолжение статьи читайте здесь


Purim Party Photo Gallery
to see photos click here
On a Lighter Note

 

 

 

 

Sam walks into his boss’s office.
“Sir, I’ll be straight with you, I know the economy isn’t great, but I have over three companies after me, and I would like to  respectfully ask for a raise.”
After a few minutes of haggling the boss finally agrees to a 5% raise, and Sam happily gets up to leave.
“By the way”, asks the boss as Sam is getting up, “which three companies are after you?” “The electric company, water company, and phone company”, Sam replied.




In the Media

Thousands show support at university after leaflets with swastikas appear
WDTV.com


 

Sponsored Announcement

Izzy-Autoservice_Web_button.png

MonseyTours_web_button.png

Spivakov_Gerzmava_Rus.png


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  


New on

ARIELCenter.org

What Is a Haggadah?
The word Haggadah means “telling,” as its primary purpose is to facilitate the retelling the story
Parah Haftarah Compa-nion
The haftarah speaks of the time when G‑d will spiritually elevate and cleanse the Jewish people.
 

 







 

 

 

 

Сороковая работа
Почему не говорится просто, что есть "тридцать девять работ", запрещенных в Шаббат?
Освящен-ные зеркала
Храмовый умывальник обладает особым преимуществом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 Email